La Lorraine investeert 200 miljoen in fabriek Erpe-Mere
bron: FoodPro Network
ERPE-MERE - La Lorraine investeert de komende jaren 200 miljoen euro in de vestiging in Erpe-Mere. Vier nieuwe productielijnen zijn al gerealiseerd. Via deze lijnen wordt de productie van stokbrood en donuts opgevoerd. De Belgische bakkerijgroep verwacht dat in 2030 de productie zal zijn verdubbeld en ook het aantal werknemers moet sterk toenemen.
La Lorraine heeft het hoofdkantoor in Ninove en levert onder meer verse en diepgevroren bakkerijproducten aan supermarkten. De vestiging in Erpe-Mere is volgens de directie in haar huidige vorm te klein en technologisch niet modern genoeg om concurrerend te blijven. Daarom wordt de productielocatie sterk uitgebreid en volledig vernieuwd.
De investering van in totaal 200 miljoen euro zal verspreid over zeven jaar plaatsvinden. Er komen in die periode 350 extra banen bij. Nu werken er 450 mensen in Erpe-Mere.
Er wordt veel geautomatiseerd. Alles in de bakkerij wordt in de toekomst automatisch ingepakt. Verder wordt ook ingezet op energie-efficiëntie en hernieuwbare energie om de CO2-uitstoot te verminderen. Tegen 2026 zal de vestiging volledig zijn overgeschakeld op groene stroom.
Bron: VRT
Laatste nieuws
-
29 apr Getir kondigt vertrek uit Nederland aan
-
29 apr Koffie-startup Wakuli haalt ruim €5 miljoen op bij investeerders
-
29 apr Plukon Food Group neemt Spaans bedrijf Sambau over
-
29 apr Podcasts voor de Food & Beverage sector
-
29 apr Turkije wil beschermde status voor döner in Europa
-
29 apr Milieudefensie met 100 aandeelhouders naar Unilever
-
29 apr Wake-on-LAN – de duurzame oplossing voor energiebesparing binnen uw bedrijf
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan