JIMMY'S bouwt nieuwe hoofdvestiging in Ridderkerk

JIMMY Products BV, de producent van JIMMY’s® Popcorn, Nachos en Dips, maakte eerder plannen bekend voor de bouw van een nieuwe hoofdvestiging op het bedrijventerrein Dutch Fresh Port in Ridderkerk. Dit nieuwe bedrijvenpark voor uitsluitend circulair en duurzaam opererende agrofood-bedrijven geeft JIMMY’s de ruimte om op duurzame wijze toekomstige ambities te verwezenlijken. 

In het nieuwe pand integreert JIMMY’s verduurzamingsoplossingen als wind- en zonne-energie en biogas, en een speciaal gescheiden afvoersysteem voor afval-, hemel- en proceswater. Bovendien stelt de nieuwe huisvesting het bedrijf in de gelegenheid om het hoofdkantoor, productie, verpakking, warehouse en distributie in één pand van ruim 17.000m2 onder te brengen en hierdoor efficiënter te opereren.   

CEO Arjan Hooijmeijer verwacht veel van de nieuwe locatie: “Sinds 1992 hebben wij gestaag gebouwd aan onze positie in de markt. Onze producten zijn te vinden in zowel Nederlandse als buitenlandse bioscopen en supermarkten. Door de voortdurende groei en het succes van ons bedrijf zijn we de laatste jaren uit ons jasje gegroeid. Het nieuwe pand zal ons tot drie keer zoveel werkbare ruimte bieden als op onze huidige twee locaties in Nederland. Er komen circa 90 mensen te werken op deze nieuwe locatie en we willen voor hen graag een inspirerende, veilige en prettige werkomgeving bieden. 

Duurzaamheid speelt een prominente rol in onze toekomstvisie en in de beleving van onze klanten. Met ons nieuwe bedrijfspand kunnen onze medewerkers die verbinding met onze klanten en business-partners maken. En samen met onze stakeholders maken we zo duurzame groei mogelijk.”  

Eind 2021 is JIMMY’s door een onafhankelijk marktonderzoeksbureau uitgeroepen tot het bestverkopende popcornmerk in Nederland en België. Ook de afzet in andere kanalen, zoals de horeca blijft groeien. “Dutch Fresh Port is de perfecte locatie voor onze nieuwe fase”, vervolgt Hooijmeijer. “Het zal straks een mainport zijn van slim samenwerkende duurzame agrofood-bedrijven, die met een vooruitstrevende blik zichzelf blijven vernieuwen. Kortom, een plek waar JIMMY’s zich thuis voelt.”  

De nieuwe locatie zal volgens planning eind 2024 in gebruik worden genomen.   

Laatste nieuws