Meatable betrekt nieuwe pilotfaciliteit in Leiden

Meatable, het bedrijf dat zich richt op vleesproductie via celkweek, heeft donderdag 16 november een nieuwe pilotfaciliteit in Leiden geopend om de ontwikkeling van gekweekt varkensvlees op te schalen. Het betreft een ruimte van 3300 m2 op het Bio Science Park in Leiden. De nieuwe pilotfaciliteit is twee keer zo groot als de vorige ruimte van Meatable, waardoor het bedrijf de capaciteit van de bioreactor kan vergroten van 50 liter naar 200 liter en later naar 500 liter.

Meatable beschikt nu over meer ruimte om grote volumes van zijn gekweekte varkensvleesproducten te testen en te produceren. Toen Meatable in 2018 van start ging, werd begonnen in een klein kantoor van 25 m2 en nog eens 25 m2 laboratoriumruimte in Leiden, vlakbij het Bio Science Park. Het jaar daarop verhuisde het bedrijf naar de DSM Biotech Campus in Delft, waar het is uitgegroeid tot ruim 90 medewerkers.

De nieuwe vestiging in Leiden is geopend na de Series B-ronde waarmee 35 miljoen dollar kapitaal werd aangetrokken. In Leiden zijn dichtbij veel deskundigheid en moderne faciliteiten aanwezig. Dit moet Meatable helpen om de ontwikkelingscapaciteit uit te breiden ter voorbereiding op de commerciële lancering van de eerste producten in Singapore in 2024.

 

Bron: Meatable

Meer over


Laatste nieuws