Solina neemt Belgische sauzenmaker Jermayo over

De Belgische sauzenmaker Jermayo wordt overgenomen door het Franse Solina. Met de overname verstevigt het bedrijf de positie als toonaangevende producent op de Europese sauzenmark. Solina beschikt na de overname van Jermayo over 7 productievestigingen voor speciale sauzen in Europa. Johan Van de Velde, mede-eigenaar van Jermayo, blijft na de overname aan als vestigingsmanager.

Jermayo heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en distributie van sauzen, salades en culinaire gerechten. Het assortiment bestaat momenteel uit circa 600 producten die in verschillende verpakkingen worden verkocht. Er wordt geleverd aan supermarkten, voedingsproducenten, groothandels voor slagers, restaurants, traiteurs, hotels en broodjeszaken in de Benelux en Frankrijk.

Solina is een vooraanstaande wereldwijde partner voor de voedingsindustrie. Het bedrijf heeft in totaal 39 productievestigingen in Europa en Noord-Amerika. De jaaromzet bedraagt circa 1,2 miljard euro. Er zijn in totaal 3.800 mensen werkzaam. In Nederland heeft het bedrijf 3 vestigingen in Hoofddorp, Rotterdam en Oosterhout. Daar werken in totaal ongeveer 250 mensen. In Nederland richt het bedrijf zich met name op de productie van coatings.

Laatste nieuws