Solina neemt Belgische sauzenmaker Jermayo over
bron: FoodPro Network
De Belgische sauzenmaker Jermayo wordt overgenomen door het Franse Solina. Met de overname verstevigt het bedrijf de positie als toonaangevende producent op de Europese sauzenmark. Solina beschikt na de overname van Jermayo over 7 productievestigingen voor speciale sauzen in Europa. Johan Van de Velde, mede-eigenaar van Jermayo, blijft na de overname aan als vestigingsmanager.
Jermayo heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en distributie van sauzen, salades en culinaire gerechten. Het assortiment bestaat momenteel uit circa 600 producten die in verschillende verpakkingen worden verkocht. Er wordt geleverd aan supermarkten, voedingsproducenten, groothandels voor slagers, restaurants, traiteurs, hotels en broodjeszaken in de Benelux en Frankrijk.
Solina is een vooraanstaande wereldwijde partner voor de voedingsindustrie. Het bedrijf heeft in totaal 39 productievestigingen in Europa en Noord-Amerika. De jaaromzet bedraagt circa 1,2 miljard euro. Er zijn in totaal 3.800 mensen werkzaam. In Nederland heeft het bedrijf 3 vestigingen in Hoofddorp, Rotterdam en Oosterhout. Daar werken in totaal ongeveer 250 mensen. In Nederland richt het bedrijf zich met name op de productie van coatings.
Laatste nieuws
-
26 jul Mosa Meat hield eerste proeverij voor gekweekt rundvlees
-
26 jul Ekoplaza gaat samenwerken met chipsproducent FZ Organic Food
-
26 jul McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
26 jul Download het e-book: Back to the core in food
-
26 jul IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
25 jul Nestlé boekt iets meer omzet
-
25 jul Omzet Unilever stijgt met 4,1 procent
-
25 jul Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
25 jul Oatly verbetert brutomarge
-
25 jul FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan