Cacao voor hoogste prijs sinds 1977 verhandeld
![](https://www.foodpro-network.nl/storage/news/148/conversions/Cacao-main.jpg)
bron: FoodPro Network
De prijs voor cacao heeft het hoogste niveau van de afgelopen 46 jaar bereikt. Cacao is duurder geworden doordat slechte weersomstandigheden de oogst in Ivoorkust en Ghana dwarszitten. Hevige regenval zorgt voor de verspreiding van ziektes onder de gewassen en hindert het werk op de plantages.
Een termijncontract voor een ton cacao steeg in New York met 1,5% tot 4191 dollar. Sinds 1977 was de prijs niet zo hoog.
Ivoorkust en Ghana zijn samen goed voor meer dan de helft van de wereldwijde cacao-export. Dat de oogst tegenvalt komt onder meer naar voren uit de hoeveelheid cacao die in de havens van Ivoorkust arriveert om verscheept te worden naar het buitenland. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar gaat het om een derde minder cacao.
De International Cocoa Organization, een verbond van cacao-exporterende landen, hield in september rekening met een tekort van 100.000 ton cacao. Daarbij merkte de organisatie wel op dat in Ivoorkust en Ghana cacao wordt opgepot, omdat sommige boeren hopen er volgend oogstseizoen een hogere prijs voor te krijgen.
Bron: ANP
Laatste nieuws
-
26 jul Mosa Meat hield eerste proeverij voor gekweekt rundvlees
-
26 jul Ekoplaza gaat samenwerken met chipsproducent FZ Organic Food
-
26 jul McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
26 jul Download het e-book: Back to the core in food
-
26 jul IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
25 jul Nestlé boekt iets meer omzet
-
25 jul Omzet Unilever stijgt met 4,1 procent
-
25 jul Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
25 jul Oatly verbetert brutomarge
-
25 jul FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan