Cacao voor hoogste prijs sinds 1977 verhandeld

bron: FoodPro Network
De prijs voor cacao heeft het hoogste niveau van de afgelopen 46 jaar bereikt. Cacao is duurder geworden doordat slechte weersomstandigheden de oogst in Ivoorkust en Ghana dwarszitten. Hevige regenval zorgt voor de verspreiding van ziektes onder de gewassen en hindert het werk op de plantages.
Een termijncontract voor een ton cacao steeg in New York met 1,5% tot 4191 dollar. Sinds 1977 was de prijs niet zo hoog.
Ivoorkust en Ghana zijn samen goed voor meer dan de helft van de wereldwijde cacao-export. Dat de oogst tegenvalt komt onder meer naar voren uit de hoeveelheid cacao die in de havens van Ivoorkust arriveert om verscheept te worden naar het buitenland. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar gaat het om een derde minder cacao.
De International Cocoa Organization, een verbond van cacao-exporterende landen, hield in september rekening met een tekort van 100.000 ton cacao. Daarbij merkte de organisatie wel op dat in Ivoorkust en Ghana cacao wordt opgepot, omdat sommige boeren hopen er volgend oogstseizoen een hogere prijs voor te krijgen.
Bron: ANP
Laatste nieuws
-
14 feb Webinar | 2025 Food & Beverage technologie trends: Wat staat er hoog op de agenda?
-
14 feb Sawari Fresh levert biologische gember van Nederlandse bodem
-
13 feb Nestlé adverteert voor meer groei
-
13 feb Thuisbezorgd.nl maakt bestellen nog makkelijker met AI-assistent
-
13 feb Unilever brengt ijstak naar beurzen Amsterdam, Londen en New York
-
13 feb Dsm-firmenich verwacht verdere winstgroei
-
13 feb NVWA waarschuwt voor diverse soorten filet americain van Ladessa
-
13 feb Colruyt Group lanceert plantaardig huismerk Boni Plan’t
-
13 feb AI en digitalisering als drijvende kracht in de voedselindustrie
-
12 feb Topman Ahold Delhaize waarschuwt voor hogere prijzen VS bij heffingen Trump
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan