NEVO bijgewerkt met gegevens over vlees- en zuivelvervangers

Het RIVM publiceert een nieuwe editie van het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO). Hierin staat informatie over de samenstelling van ruim 2.300 voedingsmiddelen. Van meer dan 130 voedingsstoffen zijn gegevens in te zien. In deze editie van NEVO-online is de voedingsmiddelengroep 'Vleesvervangers en zuivelvervangers' bijgewerkt.

Van 33 voedingsmiddelen uit de groep 'Vleesvervangers en zuivelvervangers' is de samenstelling in een laboratorium geanalyseerd. De overige producten in deze groep zijn bijgewerkt met informatie uit de literatuur en van etiketten. Aan andere voedingsmiddelengroepen in NEVO-online zijn ruim 100 nieuwe voedingsmiddelen toegevoegd, voor een groot deel op basis van de Voedselconsumptiepeiling. Deze peiling laat zien wat, wanneer en waar Nederlanders eten en drinken.

NEVO-online is een belangrijke bron voor iedereen die zich bezighoudt met de samenstelling van voedingsmiddelen, dieetadvisering, voedingsvoorlichting of -onderzoek. Het is mogelijk om de dataset van NEVO-online te downloaden. Hierin staan naast voedingsstoffengehaltes ook bronvermeldingen en informatie over de beschikbare recepten. Alle informatie over het voedingsstoffenbestand is te vinden op deze webpagina. Denk aan een lijst met nieuw toegevoegde voedingsmiddelen, verwijderde voedingsmiddelen en de definities van de voedingsstoffen. 

Laatste nieuws