Farmless trekt 4,8 miljoen euro aan via tweede investeringsronde
![](https://www.foodpro-network.nl/storage/news/191/conversions/Farmless-main.jpg)
bron: FoodPro Network
De Amsterdamse start-up Farmless, die via fermentatie eiwitten voor de voedingsindustrie produceert, heeft 4,8 miljoen euro aan kapitaal opgehaald in een tweede investeringsronde. Investeerders zijn onder andere World Fund en Vorwerk Ventures. Farmless wil de extra middelen gebruiken om het personeelsbestand uit te breiden en een eerste tank te bouwen om op grotere schaal eiwitten te kunnen produceren. Dat meldt het FD.
Farmless produceert eiwitten door een bacterie te kweken die slechts wordt gevoed met alcohol. Het bacterieel eiwit is direct eetbaar en kan het bijvoorbeeld ei in mayonaise vervangen. Het bedrijf wil een goedkeuringsvoorstel bij de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA indienen voor de erkenning als novel food. De methode van Farmless vereist goedkeuring omdat deze nog niet eerder is gebruikt voor eiwitten die binnen de voedselproductie worden gebruikt. De procedure bij de EFSA kan enkele jaren in beslag nemen.
Bron: FD
Meer over
Laatste nieuws
-
26 jul Mosa Meat hield eerste proeverij voor gekweekt rundvlees
-
26 jul Ekoplaza gaat samenwerken met chipsproducent FZ Organic Food
-
26 jul McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
26 jul Download het e-book: Back to the core in food
-
26 jul IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
25 jul Nestlé boekt iets meer omzet
-
25 jul Omzet Unilever stijgt met 4,1 procent
-
25 jul Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
25 jul Oatly verbetert brutomarge
-
25 jul FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan