Eurostat publiceert Kerncijfers over de Europese voedselketen

Eurostat heeft de editie 2023 van de belangrijkste cijfers over de Europese voedselketen gepubliceerd. Deze publicatie geeft een overzicht van de verweven en complexe aard van de „van boer tot bord”-keten van de EU en verschaft daarmee verband houdende officiële gegevens.

De publicatie is onderverdeeld in drie delen:

Het eerste deel geeft een overzicht van landbouw en visserij. Hoewel de nadruk vooral ligt op de productie van landbouw- en visserijproducten, bevat dit deel ook structurele informatie over landbouwbedrijven en de vissersvloot en over de werkgelegenheid in deze activiteiten, evenals belangrijke economische gegevens. 

Terwijl sommige producten worden verkocht rauw of verwerkt rechtstreeks van boerderijen, de meeste passeren langs een veel ingewikkelder voedselketen. Het tweede deel van de publicatie weerspiegelt deze downstreamactiviteiten en heeft betrekking op de verwerking, handel, distributie en consumptie van levensmiddelen en dranken. 

Het laatste deel gaat over milieukwesties in de verschillende stadia van de voedselketen, waaronder de productie van voedselverspilling.

De meeste datasets die zijn opgenomen in kerncijfers over de Europese voedselketen worden tot 2021 of 2022 gepresenteerd met behulp van intuïtieve visualisaties.

 

Laatste nieuws