Those Vegan Cowboys zoekt strategische investeerders

Those Vegan Cowboys, het nieuwe bedrijf van de oud-eigenaar van De Vegetarische Slager Jaap Korteweg, is op zoek naar 15 miljoen euro om een plantaardig alternatief voor kaas verder marktrijp te maken. Het Gentse bedrijf zoekt niet alleen investeerders die geld in het bedrijf willen steken. Het bedrijf hoopt tevens partners te vinden die van strategische waarde zijn.

De start-up slaagde er vorig jaar in om het melkeiwit caseïne te maken middels precisiefermentatie. Met dit eiwit kan het bedrijf verschillende kazen maken zonder gebruik van melk. De eerste kilo's plantaardige kaas van Those Vegan Cowboys liggen te rijpen in het bedrijfslaboratorium in Gent.

Those Vegan Cowboys wil de productie opschalen zodat er binnen 2 jaar een product van het bedrijf in de schappen van supermarkten ligt. Daar worden investeerders voor gezocht. Daarnaast wil Those Vegan Cowboys een Europese erkenning voor de gebruik techniek binnen de regelgeving voor nieuwe voedingsmiddelen. Tevens wordt gewerkt aan toelating in de Verenigde Staten en Singapore.

Meer over


Laatste nieuws