Aart van Haren nieuwe algemeen directeur van PLUS

De Raad van Commissarissen benoemt Aart van Haren per 1 april tot nieuwe algemeen directeur van PLUS. Mayte Oosterveld, die de rol van financieel directeur en laatstelijk co-CEO ad interim vervulde, heeft aangegeven per 1 april afscheid te willen nemen van PLUS.

Harry Bruijniks, voorzitter Raad van Commissarissen: “Wij zijn zeer verheugd met Aart als nieuwe algemeen directeur. Hij is een gedreven retailer met een scherp oog en gevoel voor de consument. Met zijn ruime ervaring op strategische posities in de supermarktbranche heeft hij de juiste kwaliteiten om PLUS te leiden in de volgende fase. We hebben er alle vertrouwen in dat hij dit, met zijn focus op inhoud in combinatie met zijn besluitvaardigheid, de komende jaren succesvol zal doen. Ik zie ernaar uit om met hem samen te werken aan de toekomst van PLUS.”

Aart van Haren heeft de afgelopen jaren als CEO leiding gegeven aan Vomar Voordeelmarkt, waar hij de formule succesvol heeft geherpositioneerd. Aart: “De coöperatie PLUS heeft een unieke positie in het Nederlandse supermarktlandschap met twee mooie merken, gedragen door zelfstandig ondernemerschap. Ik kijk ernaar uit om dit succes samen met ondernemers en alle medewerkers verder uit te bouwen.”

Mayte Oosterveld is sinds 2019 in dienst als financieel directeur en vervult de laatste maanden de rol van co-CEO. Zij heeft besloten dat het tijd is voor een nieuwe fase in haar carrière. “Wij willen Mayte heel hartelijk danken voor haar bevlogen leiderschap in de afgelopen jaren. Zij heeft een fundamentele rol gespeeld bij de fusie en daaropvolgende integratie tussen PLUS en Coop en aan de basis gestaan van een nieuw conditiestelsel. Ik wens haar graag veel succes voor de toekomst.” aldus Harry Bruijniks.

De statutaire directie bestaat vanaf 1 april uit Aart van Haren als algemeen directeur en Fred Bosch als directeur Coop en zakelijke ondersteuning. De financiële functie is sinds begin van het jaar op directieniveau ingevuld door Maartje Bouvy.

 

Bron: PLUS

Laatste nieuws