Distributiecentra Colruyt en Aldi doelwit van boze boeren

Ook de supermarkten zijn doelwit van de protesten van Belgische boeren tegen het stikstofdecreet. Zondagavond werden de distributiecentra van Colruyt in Halle en van Aldi in Turnhout kortstondig geblokkeerd.

Boze boeren trekken deze week de straten op om hun ongenoegen te uiten over het aangenomen stikstofdecreet. Ze klagen tegelijkertijd ook andere moeilijkheden in de landbouw aan, zoals de prijzen die ze krijgen en de steeds moeilijkere toegang tot landbouwgrond. 

Aldi zag tot zijn distributiecentrum in Turnhout eveneens geblokkeerd worden. Na afloop van een actie op de Grote Markt van de stad trok een deel van de protesterende boeren naar het industrieterrein waar Aldi gevestigd is om er de toegang te blokkeren.

Colruyt zegt “graag op een constructieve manier mee te denken aan een beleid dat duurzaam is voor alle stakeholders” en juicht toe dat “het nodige overleg op Europees niveau met betrokkenheid van alle actoren bezig is”, maar vindt dat “het blokkeren van volledige regio’s, en het hinderen van onze activiteiten, naar ons gevoel niets structureels oplost”.

Laatste nieuws