Shell station Vémars Est in Frankrijk wint Shell Barista Cup International

De winnaar van de Shell Barista Cup 2023 is bekend. De finale vond plaats op 17 januari bij koffie leverancier Selecta waar baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista langs de weg’. De grote winnaar is het team van locatie Shell Vémars Est gelegen in Frankrijk, ten noorden van Parijs. De winnende koffiespecial genaamd ‘Latte Sweet Pistachio’ zal later dit jaar verkrijgbaar zijn op alle Shell stations met bakkerijlocatie in de vier landen die het tegen elkaar opnamen in de competitie. De winnende koffiespecial is een combinatie van melkschuim, pistache siroop, espresso en pistache poeder.

De Shell Barista cup is een maandenlange competitie die eind 2023 van start ging, waarin barista’s getest worden op het gebied van koffiekennis, latte art-vaardigheden, creativiteit en presentatie. Als onderdeel van de competitie brengt elk station een unieke receptuur voor een koffiespecial in, waarbij storytelling (en een visuele onderbouwing met foto’s) een belangrijke factor is. Een deskundige jury beoordeelde de werkwijze, presentatie en de creativiteit van koffiespecials.

Tijdens editie 2022 wist Shell Café Oeijenbraak de hoofdprijs binnen te slepen en was de door hen ontwikkelde Dirty Matcha Latte, een koffiespecial met espresso, matcha, witte chocolade en havermelk bij Shell locaties verkrijgbaar.

Met de competitie wil Shell de kwaliteit en kennis over koffie in de shops verhogen. “In deze wedstrijd gaan teams in de stations aan de slag met onze eigen Shell Café koffieblends in combinatie met smaak, kwaliteit, workflow, afstellingen en melkvarianten, wat resulteert in een nog betere koffie beleving en kwaliteit” aldus Kees van Wezel, Head of Foodservice & Coffee Benelux & France.

Ruim 60 Shell locaties gingen de strijd aan om de beste barista langs de weg van 2023 te worden. De wedstrijd vond dit jaar voor de vijfde keer op een rij plaats. Het team van Shell Vémars Est wist in de grote finale locaties Shell De Witte Molen en Shell de Wijert, beide uit Nederland, achter zich te laten en gingen naar huis met de titel Beste Barista langs weg.

De Latte Sweet Pistachio is heel bijzonder van smaak, dat is de conclusie van de jury. Professioneel Barista en hoofd van de jury, Laurens da Costa zegt daarover:“Wanneer je aan een special denkt wil je verrast worden, zowel door de smaak als het verhaal eromheen. Deze special had alles in zich om als winnaar uit de bus te komen. De Latte Sweet Pistachio is qua naam herkenbaar. Maar wat ook aan deze special mooi is, je kan hem in verschillende seizoenen bereiden, zowel warm als koud. Mooi doordacht en goed uitgevoerd.”

Laatste nieuws