Farm Dairy gaat ook plantaardige zuivelalternatieven produceren
bron: FoodPro Network
Farm Dairy produceert zuivelproducten onder private label. Het bedrijf in Lelystad werkt volgens de normen van On the way to PlanetProof. Het bedrijf staat op het punt een nieuwe fase in te gaan met de introductie van plantaardige alternatieven voor zuivel. Eind dit jaar komen daarvan de eerste commerciële producten op de markt.
Momenteel wordt in Lelystad een nieuwe hal gebouwd en binnen enkele maanden komen de productiemachines. Farm Dairy richt zich op dranken en yoghurtvarianten op basis van haver en soja. Er wordt gezocht naar mogelijkheden om met lokale grondstoffen, zoals soja, haver en veldbonen die in Flevoland worden geteeld een Nederlands product geleverd kan worden.
Ook de voedingswaarde van de nieuwe producten wordt door de laboranten van Farm Dairy onder de loep genomen. Veel huidige plantaardige alternatieven schieten nutritioneel tekort. Havermelk bijvoorbeeld, valt nutritioneel gezien onder de categorie frisdrank. Onderzocht wordt hoe verschillende plantaardige ingrediënten zijn te combineren om een product met een voedingswaarde te creëren vergelijkbaar met melk.
Bron: Flevo Post
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan