Farm Dairy gaat ook plantaardige zuivelalternatieven produceren

Farm Dairy produceert zuivelproducten onder private label. Het bedrijf in Lelystad werkt volgens de normen van On the way to PlanetProof. Het bedrijf staat op het punt een nieuwe fase in te gaan met de introductie van plantaardige alternatieven voor zuivel. Eind dit jaar komen daarvan de eerste commerciële producten op de markt. 

Momenteel wordt in Lelystad een nieuwe hal gebouwd en binnen enkele maanden komen de productiemachines. Farm Dairy richt zich op dranken en yoghurtvarianten op basis van haver en soja. Er wordt gezocht naar mogelijkheden om met lokale grondstoffen, zoals soja, haver en veldbonen die in Flevoland worden geteeld een Nederlands product geleverd kan worden.

Ook de voedingswaarde van de nieuwe producten wordt door de laboranten van Farm Dairy onder de loep genomen. Veel huidige plantaardige alternatieven schieten nutritioneel tekort. Havermelk bijvoorbeeld, valt nutritioneel gezien onder de categorie frisdrank. Onderzocht wordt hoe verschillende plantaardige ingrediënten zijn te combineren om een product met een voedingswaarde te creëren vergelijkbaar met melk.

 

Bron: Flevo Post

Laatste nieuws