Nieuwe stakingsacties bij Ausnutria

Werknemers van Ausnutria zijn opnieuw in staking gegaan om een goed sociaal plan af te dwingen. De vakbonden FNV en CNV Vakmensen hebben de werknemers op alle 5 locaties opgeroepen om het werk 3 dagen lang neer te leggen. Woensdag 31 december komen actievoerders bij elkaar op de parkeerplaats van het stadion van SC Heerenveen.

De stakingssacties bij Ausnutria zijn de tweede week ingegaan. Maandag 29 januari om 22.00 uur zijn werknemers in Ommen, Kampen en Leeuwarden begonnen aan een 3-daagse staking. Dinsdagochtend 30 januari hebben collega’s uit Zwolle en Heerenveen zich daarbij aangesloten, ook voor 3 dagen.

FNV en CNV Vakmensen eisen onder meer een betere ontslagvergoeding. Ausnutria biedt nu 0,6 maandinkomen per gewerkt dienstjaar. De bonden willen 1 maandinkomen per dienstjaar voor werknemers tot 40 jaar en 1,5 maandinkomen per dienstjaar voor werknemers vanaf 40 jaar.

Ausnutria bereidt een reorganisatie voor. In Leeuwarden verdwijnen circa 60 banen, werd vorig najaar al bekend. Vorige week werd bekend dat de vestiging in Ommen wordt gesloten waarbij 69 banen komen te vervallen en ook in de vestiging in Kampen komen 22 banen te vervallen.

Laatste nieuws