Activistische aandeelhouder Peltz steunt strategie Unilever

De activistische aandeelhouder Nelson Peltz steunt de onlangs aangekondigde nieuwe strategieplannen van Unilever. Dat zei topman Hein Schumacher van Unilever in een interview met Reuters. Volgens Schumacher staat Peltz, die in 2022 een bestuurszetel verwierf bij Unilever, "volledig achter" de plannen.

Schumacher, die vorig jaar overkwam van FrieslandCampina, presenteerde in oktober al plannen om Unilever beter te laten presteren. Hij verving meteen een groot deel van de leidinggevenden. Daarnaast wil hij de marketinginspanningen vooral richten op de dertig best presterende merken. Ook vindt Schumacher het nodig om productiever te worden, om de kosten binnen de perken te houden en de winstmarges te verbeteren.

Vorige week verklaarde de topman bij de publicatie van de jaarcijfers dat de concurrentiekracht van Unilever niet goed genoeg is en dat het concern hard bezig is daar iets aan te doen. In het interview zei hij dat Unilever momenteel een "systematische marketingstrategie" voor zijn topmerken in kaart brengt. Ook stelde hij dat hij er niet voor terugdeinst om Unilevers personeelsbestand van 127.000 medewerkers te stroomlijnen.

 

Bron: ANP

Meer over


Laatste nieuws