Ivoorkust vreest voor productie cacaobonen door hitte en droogte
![](https://www.foodpro-network.nl/storage/news/570/conversions/Cacao-main.jpg)
bron: FoodPro Network
In Ivoorkust wordt door het droge en warme weer van afgelopen week gevreesd voor de cacaobonenoogst die in april begint. Boeren zeggen maandag tegen Reuters dat regen dringend nodig is om de kwaliteit van de bonen te waarborgen.
Vorige week tikte het kwik in de regio's waar cacaobonen worden verbouwd 28 tot 33 graden aan. Het heeft daarnaast in de afgelopen week amper geregend. Waar normaal gesproken gemiddeld 11,6 millimeter valt in Daloa, viel vorige week geen druppel. "We hebben ten minste één goede bui nodig", aldus Albert N'Zue uit de regio tegen Reuters. "De bodem wordt droger, het is niet goed voor de opbrengst van de gewassen."
In de westelijke regio Soubre viel weliswaar 6,5 millimeter regen, maar dat was toch nog bijna 3 millimeter minder dan de norm in deze tijd van het jaar. "De bomen hebben een beetje water gehad", zegt Kouassi Kouame uit de buurt van Soubre. "Het is beter dan niets."
Bron: ANP
Laatste nieuws
-
26 jul Mosa Meat hield eerste proeverij voor gekweekt rundvlees
-
26 jul Ekoplaza gaat samenwerken met chipsproducent FZ Organic Food
-
26 jul McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
26 jul Download het e-book: Back to the core in food
-
26 jul IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
25 jul Nestlé boekt iets meer omzet
-
25 jul Omzet Unilever stijgt met 4,1 procent
-
25 jul Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
25 jul Oatly verbetert brutomarge
-
25 jul FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan