PLUS test vernieuwde schapindeling vers vlees en vleesvervangers in hetzelfde schap

PLUS gaat in een aantal winkels het schap met vers vlees en vleesvervangers anders inrichten. Deze test is gebaseerd op consumentenonderzoek en past bij de huidige trend van meer gemak en meer variatie in vlees en vleesvervangers. PLUS neemt de inzichten hiervan mee om het vlees- en vegaschap voor de toekomst in te richten.

De supermarktorganisatie gaat het vleesschap indelen op basis van het gebruik van de productsoort. En niet meer op diersoort (varken, kip, rund), zoals nu gebruikelijk is bij vrijwel alle Nederlandse supermarkten. Gehakt bij gehakt en worst bij worst dus. Vleesvervangers liggen daarom niet meer in een apart schap. Ze worden geïntegreerd in het vleesschap. PLUS wil hiermee inzicht krijgen of de nieuwe schapindeling consumenten verleidt om vaker te kiezen voor een alternatief voor vlees.

"PLUS is goed bezig. Met deze nieuwe schapindeling wordt het voor iedereen makkelijker om vaker voor plantaardig te kiezen. We juichen de test dan ook toe en zijn blij dat we als Green Protein Alliance samen met PLUS kunnen leren van de uitkomsten. Zo versnellen we samen de eiwittransitie.", aldus Jessie van Hattum, retailexpert Green Protein Alliance.

Eiwittransitie

Als het aan de supermarktorganisatie ligt, gaan we in de toekomst naar een ander menu waarbij er meer plantaardige eiwitten op het bord liggen. PLUS committeert zich aan de zogenoemde eiwittransitie. De overgang naar een meer plantaardiger menu. De ambitie is dat in 2030, 60% van de verkochte producten bij PLUS plantaardig zijn zoals peulvruchten en noten. En voor 40% dierlijke producten. Nu is 35% van het assortiment bij PLUS plantaardig.

PLUS richt zich op de flexitariër

Inspiratie en gemak zijn belangrijke drijfveren bij deze test. PLUS richt zich met deze nieuwe indeling op de flexitarier: mensen die bewust minstens een dag per week geen vlees, vis of vleeswaren eten. De consument kiest steeds vaker pas tijdens het doen van boodschappen wat er die dag op het menu staat. Met de nieuwe schapindeling speelt PLUS in op gemak. Tegelijkertijd test de supermarktorganisatie of het promoten van het duurzamere alternatief consumenten verleidt om vaker te kiezen voor een vega.

Meer over


Laatste nieuws