EFSA: 'Weinig residuen van antibiotica in vlees, melk en eieren'

bron: FoodPro Network
De niveaus van residuen van diergeneesmiddelen en andere stoffen die in vlees en ander dierlijk voedsel worden aangetroffen in de Europese Unie zijn laag. Dat meldt de EFSA in een rapport waarbij is gekeken naar verschillende groepen stoffen, waaronder hormonen, antibiotica, milieuverontreinigende stoffen, verboden stoffen en andere diergeneesmiddelen. Het betreffen cijfers uit 27 lidstaten van de Europese Unie en uit IJsland en Noorwegen over het jaar 2022.
In 2022 bedroeg het percentage monsters waarin een afwijking werd gevonden gemiddeld 0,18%. Dat cijfer is vergelijkbaar met de voorgaande 13 jaar, waarin het percentage afwijkende monsters varieerde van 0,17% tot 0,37%. Voor 2021 bedroeg het cijfer 0,17%. Het algemene niveau van niet-naleving in gerichte steekproeven bedroeg 0,27%, wat vergelijkbaar is met de voorgaande vier jaar en licht hoger dan in 2021 toen het cijfer op 0,24% lag.
Laatste nieuws
-
07 jul Franse voedingsbedrijven zetten in op extra omzet uit plantaardige producten
-
07 jul Hoe een ERP voor voedselproductie de 6 belangrijkste stappen in de productie van producten vergemakkelijkt
-
04 jul ACM keurt overname Frisian Egg goed
-
04 jul Supermarkten maken schapruimte vrij voor shakes en eiwitrepen
-
04 jul Optimaliseer wereldwijd receptbeheer voor consistentie en kwaliteit
-
04 jul Belang van goede ketenborging
-
03 jul Arla investeert 59,4 miljoen in extra productiecapaciteit voor roomkaas
-
03 jul Jumbo merkt dat nieuwe koers werkt, hogere omzet en meer klanten
-
03 jul Danone rondt de overname van Kate Farms af
-
03 jul Douwe Egberts in conflict met supermarkten
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan