EFSA: 'Weinig residuen van antibiotica in vlees, melk en eieren'
bron: FoodPro Network
De niveaus van residuen van diergeneesmiddelen en andere stoffen die in vlees en ander dierlijk voedsel worden aangetroffen in de Europese Unie zijn laag. Dat meldt de EFSA in een rapport waarbij is gekeken naar verschillende groepen stoffen, waaronder hormonen, antibiotica, milieuverontreinigende stoffen, verboden stoffen en andere diergeneesmiddelen. Het betreffen cijfers uit 27 lidstaten van de Europese Unie en uit IJsland en Noorwegen over het jaar 2022.
In 2022 bedroeg het percentage monsters waarin een afwijking werd gevonden gemiddeld 0,18%. Dat cijfer is vergelijkbaar met de voorgaande 13 jaar, waarin het percentage afwijkende monsters varieerde van 0,17% tot 0,37%. Voor 2021 bedroeg het cijfer 0,17%. Het algemene niveau van niet-naleving in gerichte steekproeven bedroeg 0,27%, wat vergelijkbaar is met de voorgaande vier jaar en licht hoger dan in 2021 toen het cijfer op 0,24% lag.
Laatste nieuws
-
17 mei PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
17 mei Fonterra overweegt activiteiten in consumentenproducten te verkopen
-
17 mei Voedingsspeciaalzaken verkopen meer producten
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei ING: 'Druk op aanbod grondstoffen tempert productie voedingsindustrie'
-
17 mei GFSI erkende standaarden: enkele voor- en nadelen
-
17 mei Hoe ERP-oplossingen helpen bij het aanpakken van de grootste uitdagingen in de vleesindustrie
-
17 mei Volautomatisch wegen, etiketteren en verpakken (video)
-
16 mei Albert Heijn investeert in de toekomst van de eigen varkensketen en verbetert dierenwelzijn
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan