Nieuwe eigenaar voor VanHest Food Group

Groothandelsbedrijf VanHest Food Group heeft een nieuwe eigenaar in Bart Brouwers, die reeds medeaandeelhouder was en tevens als directeur werkt in het bedrijf. Brouwers neemt de aandelen over van het echtpaar Mark van Hest en Miriam van de Sandt die het Brabantse bedrijf hebben opgericht. Financiële details over de aandelentransactie geven de partijen niet. Dat meldt het FD.

De VanHest Food Group ging ooit van start als importeur van een sesamreep uit Oost-Europa die via de Action in Nederland wordt verkocht. Het vormde de opmaat tot ruim assortiment voedingsartikelen die VanHest Food Group levert, van bonbons tot energierepen en popcorn. Het afgelopen jaar boekte het bedrijf een omzet van 32 miljoen euro, waarop een winst voor afschrijvingen, rentelasten en belastingen werd behaald van 2,2 miljoen euro.

VanHest Food Group werkt met tien FTE's. Action is nog altijd de grootste klant van het bedrijf. Maar ook horecagroothandel Hanos en Van der Valk zijn afnemers van de groothandel. De nieuwe eigenaar heeft plannen voor verdubbeling van de capaciteit, met de bouw van een tweede magazijn.

Laatste nieuws