Zeevisgroothandel Plugge betrekt nieuw pand in Scheveningen

Zeevisgroothandel Plugge heeft een ruimer bedrijfspand betrokken in Scheveningen. De oude locatie, een paar honderd meter elders achter de visafslag, bood niet meer dan 400 m2. Nu beschikt het bedrijf over 1.000 m2 vloeroppervlak op de begane grond en nog eens 600 m2 opslagruimte op de bovenste etage. De vriescel heeft een capaciteit van 450 pallets. Op de vorige locatie kon het bedrijf 120 tot 130 pallets opslaan in de vriescel.

In het nieuwe pand zijn naast een grote koelcel, ook diverse ruimtes om droogwaar op te slaan, een kleine fileerlocatie, een grote verkoopruimte voor visdetaillisten en marktkooplui en een veel groter kantoor. Het bedrijf heeft 15 personeelsleden. De groothandel levert aan visdetaillisten in een groot deel van Nederland, waarbij de meeste producten kant-en-klaar gesneden en verpakt zijn.

De vis koopt Plugge niet alleen op de Scheveningse visafslag. De kabeljauw, schelvis en heilbot komen uit Denemarken. Het fileren wordt uitbesteed. Alle verse in Denemarken gekochte vis komt via Urk naar Scheveningen. Plugge laat deze vis en ook de zalm uit Noorwegen bij KiloFresh op Urk fileren.

 

Bron: Visserijnieuws

Laatste nieuws