St. Paul neemt Koninklijke ERU over
bron: FoodPro Network
St. Paul, een toonaangevende speler op de internationale (smelt)kaasmarkt, kondigt de overname van Koninklijke ERU aan onder voorbehoud van goedkeuring door de marktautoriteit ACM. Deze overname, die volgt op de strategische samenwerking die beide bedrijven in juni 2023 aangingen, markeert een belangrijke mijlpaal in de groeiambities van St. Paul door haar positie als marktleider in de (smelt)kaasmarkt te versterken.
Sinds de aankondiging van de strategische samenwerking door beide bedrijven in juni 2023, hebben Koninklijke ERU en St. Paul de smeltkaasactiviteiten van Kasi Food, voorheen onderdeel van de Lekkerkerker Food Group te Lopik, overgenomen en geïntegreerd in Woerden en Sint Jansteen. Het personeel van Kasi Food, dat door de overgang van de onderneming in dienst is getreden bij Koninklijke ERU, werkt momenteel vanuit de Koninklijke ERU-vestiging in Woerden.
De aandeelhouders van St. Paul en Koninklijke ERU, die eerder al hun samenwerking aankondigden, hebben met succes overeenstemming bereikt over de overname van Koninklijke ERU. St. Paul is voornemens om alle aandelen in het kapitaal van ERU Group B.V. over te nemen. De overname dient nog te worden goedgekeurd door de Nederlandse marktautoriteit ACM (Autoriteit Consument en Markt).
De overname van Koninklijke ERU door St. Paul creëert een krachtige alliantie die een breed scala aan (smelt)kaasbereidingen zal produceren voor de consumentenmarkt, out-of-home markt en voedingsmiddelenindustrie. Deze diversificatie stelt St. Paul in staat om haar marktleiderschap te versterken en te anticiperen op de dynamische eisen van verschillende marktsegmenten.
Dieter Kuijl, CEO van St. Paul, benadrukt de ambitie achter deze overname: “Met deze historische stap wordt St. Paul de grootste (smelt)kaasproducent in de Benelux. We zijn vastbesloten om ons diverse aanbod van hoogwaardige (smelt)kaasproducten verder te ontwikkelen en uit te breiden, en zo te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten, out-of-home en voedingsmiddelenindustrie.”
Koninklijke ERU, opgericht in 1824 en bekend om zijn kwaliteit smeerkazen, ziet in deze overname de potentie om de positie in de markt te versterken en het productportfolio te optimaliseren. Maurits Sandberg, CEO van Koninklijke ERU, dat in 2024 zijn 200-jarig bestaan viert, geeft aan: “De gezamenlijke krachten van St. Paul en Koninklijke ERU zullen resulteren in een breed scala aan hoogwaardige (smelt)kaasbereidingen. We zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden om onze merken verder te laten groeien en nieuwe markten te verkennen.”
Met deze overname versterken St. Paul en Koninklijke ERU hun posities in de markt en blijven ze gezamenlijk streven naar efficiëntie, kwaliteit en groei in de (smelt)kaasindustrie.
Laatste nieuws
-
06 dec Consumenten geven 2,5 procent minder uit aan voedings- en genotmiddelen
-
06 dec Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
06 dec Bas Roelofs wordt nieuwe CEO van Signature Foods
-
06 dec Wat komt er kijken bij specificatiebeheer?
-
06 dec Waardevolle voedingsingrediënten uit koffieprut
-
06 dec Hoe planningssoftware voor voedselproductie zorgt voor consistent succes op 3 fronten
-
05 dec AB InBev Nederland stelt nieuwe algemeen directeur aan
-
05 dec Bonden schorten stakingen bij Heineken op
-
05 dec Aantal bezorgers in vier jaar tijd met 75 procent gestegen
-
05 dec Supermarkten maken schapruimte vrij voor shakes en eiwitrepen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan