Rival Foods kan productie opschalen
![](https://www.foodpro-network.nl/storage/news/786/conversions/Rival-Foods-productie-main.jpg)
bron: FoodPro Network
Rival Foods heeft het huurcontract getekend voor het inrichten van een productielocatie waar op grote schaal geproduceerd kan worden. Het is de bedoeling dat de productie begin deze zomer gaat starten. Dat biedt het bedrijf mogelijkheden om te schalen en niet alleen te leveren aan de foodservice in Nederland, maar ook in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en volgend jaar ook de detailhandel.
Rival Foods werd opgericht in 2019 door Birgit Dekkers en Ernst Breel. Het is een spin-off van Wageningen University & Research. Rival Foods gebruikt de technologie Shear Cell om vleesachtige texturen te creëren uit plantaardige eiwitrijke grondstoffen.
Momenteel verkoopt Rival Foods een assortiment kipachtige producten aan geselecteerde restaurants in Nederland en Duitsland. Het bedrijf ontwikkelt momenteel producten in andere categorieën, zoals alternatieven voor rood vlees en vis. Deze komen later dit jaar op de markt.
Laatste nieuws
-
26 jul Mosa Meat hield eerste proeverij voor gekweekt rundvlees
-
26 jul Ekoplaza gaat samenwerken met chipsproducent FZ Organic Food
-
26 jul McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
26 jul Download het e-book: Back to the core in food
-
26 jul IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
25 jul Nestlé boekt iets meer omzet
-
25 jul Omzet Unilever stijgt met 4,1 procent
-
25 jul Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
25 jul Oatly verbetert brutomarge
-
25 jul FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan