Rival Foods kan productie opschalen
bron: FoodPro Network
Rival Foods heeft het huurcontract getekend voor het inrichten van een productielocatie waar op grote schaal geproduceerd kan worden. Het is de bedoeling dat de productie begin deze zomer gaat starten. Dat biedt het bedrijf mogelijkheden om te schalen en niet alleen te leveren aan de foodservice in Nederland, maar ook in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en volgend jaar ook de detailhandel.
Rival Foods werd opgericht in 2019 door Birgit Dekkers en Ernst Breel. Het is een spin-off van Wageningen University & Research. Rival Foods gebruikt de technologie Shear Cell om vleesachtige texturen te creëren uit plantaardige eiwitrijke grondstoffen.
Momenteel verkoopt Rival Foods een assortiment kipachtige producten aan geselecteerde restaurants in Nederland en Duitsland. Het bedrijf ontwikkelt momenteel producten in andere categorieën, zoals alternatieven voor rood vlees en vis. Deze komen later dit jaar op de markt.
Laatste nieuws
-
06 dec Consumenten geven 2,5 procent minder uit aan voedings- en genotmiddelen
-
06 dec Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
06 dec Bas Roelofs wordt nieuwe CEO van Signature Foods
-
06 dec Wat komt er kijken bij specificatiebeheer?
-
06 dec Waardevolle voedingsingrediënten uit koffieprut
-
06 dec Hoe planningssoftware voor voedselproductie zorgt voor consistent succes op 3 fronten
-
05 dec AB InBev Nederland stelt nieuwe algemeen directeur aan
-
05 dec Bonden schorten stakingen bij Heineken op
-
05 dec Aantal bezorgers in vier jaar tijd met 75 procent gestegen
-
05 dec Supermarkten maken schapruimte vrij voor shakes en eiwitrepen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan