Rival Foods kan productie opschalen
bron: FoodPro Network
Rival Foods heeft het huurcontract getekend voor het inrichten van een productielocatie waar op grote schaal geproduceerd kan worden. Het is de bedoeling dat de productie begin deze zomer gaat starten. Dat biedt het bedrijf mogelijkheden om te schalen en niet alleen te leveren aan de foodservice in Nederland, maar ook in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en volgend jaar ook de detailhandel.
Rival Foods werd opgericht in 2019 door Birgit Dekkers en Ernst Breel. Het is een spin-off van Wageningen University & Research. Rival Foods gebruikt de technologie Shear Cell om vleesachtige texturen te creëren uit plantaardige eiwitrijke grondstoffen.
Momenteel verkoopt Rival Foods een assortiment kipachtige producten aan geselecteerde restaurants in Nederland en Duitsland. Het bedrijf ontwikkelt momenteel producten in andere categorieën, zoals alternatieven voor rood vlees en vis. Deze komen later dit jaar op de markt.
Laatste nieuws
-
17 mei PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
17 mei Fonterra overweegt activiteiten in consumentenproducten te verkopen
-
17 mei Voedingsspeciaalzaken verkopen meer producten
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei ING: 'Druk op aanbod grondstoffen tempert productie voedingsindustrie'
-
17 mei GFSI erkende standaarden: enkele voor- en nadelen
-
17 mei Hoe ERP-oplossingen helpen bij het aanpakken van de grootste uitdagingen in de vleesindustrie
-
17 mei Volautomatisch wegen, etiketteren en verpakken (video)
-
16 mei Albert Heijn investeert in de toekomst van de eigen varkensketen en verbetert dierenwelzijn
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan