Nieuwe melkpoederfabriek van Ausnutria in Heerenveen gaat testfase in
![](https://www.foodpro-network.nl/storage/news/793/conversions/Ausnutria-2-main.jpg)
bron: FoodPro Network
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de bouw van de nieuwe melkpoederfabriek van Ausnutria in Heerenveen. Deze nieuwe fabriek borgt straks een volledig gasloos productieproces voor de productie van halffabricaat baby- en kindervoeding en draait helemaal CO2- en stikstofvrij.
In de melkpoederfabriek wordt gebruik gemaakt van warmtepompen voor productieprocessen tot 95 °C. Voor processen boven die temperatuur worden elektrische heaters ingezet. Daarnaast wordt er optimaal gebruik gemaakt van restwarmte uit zowel de productieprocessen als het gebouw zelf, bijvoorbeeld uit afvalwater. Net als de overige fabrieken in Heerenveen maakt deze poederfabriek bovendien gebruik van warmte- en koudetechniek. Warmte die over is, wordt opgeslagen in de grond om op een later moment te kunnen worden ingezet om mee te verwarmen. Ditzelfde gebeurt met koude, om op een later moment mee te kunnen koelen. Op al deze manieren draagt Ausnutria bij aan een toekomstbestendige vorm van voedselproductie.
"Dit voorjaar zal de installatiefase overgaan in de testfase van het project. Hierbij zal zowel het productieproces als de automatisering uitvoerig worden getest. Op deze manier kunnen we het proces optimaliseren, waarna we kunnen garanderen dat er een veilig product wordt geproduceerd. Naar verwachting zal de eerste commerciële productie eind dit jaar gaan plaatsvinden," aldus Ausnutria.
Ausnutria is wereldmarktleider op het gebied van baby- en kindervoeding op basis van geitenmelk. Op haar productieterrein in Heerenveen bevonden zich al twee verpakkingsfabrieken voor het mengen en verpakken van baby- en kindervoeding en een blikfabriek.
Laatste nieuws
-
26 jul Mosa Meat hield eerste proeverij voor gekweekt rundvlees
-
26 jul Ekoplaza gaat samenwerken met chipsproducent FZ Organic Food
-
26 jul McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
26 jul Download het e-book: Back to the core in food
-
26 jul IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
25 jul Nestlé boekt iets meer omzet
-
25 jul Omzet Unilever stijgt met 4,1 procent
-
25 jul Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
25 jul Oatly verbetert brutomarge
-
25 jul FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan