Bridor kondigt overname van Pandriks aan

Bridor, onderdeel van LE DUFF Group (omzet van bijna 3 miljard euro in 2023, aanwezig in 100 landen) kondigt de overname aan van Pandriks, een bakkersbedrijf dat ambachtelijke, 100% natuurlijke en biologische bakkerijproducten maakt.

Met deze belangrijke overname zet Bridor zijn sterke wereldwijde groei voort en benadrukt LE DUFF Group haar streven om de groei in de bakkerijsector te versnellen.

Pandriks werd in 2012 opgericht in Nederland en maakt op zuurdesem basis ambachtelijke en artisanale bakkerijproducten. Het bedrijf produceert ambachtelijk brood gemaakt met 100% natuurlijke en biologische ingrediënten, volgens een uniek proces. De producten worden verkocht als private label (in-store bake off) en zijn ook verkrijgbaar onder het eigen merk SlooOW (thuisafbak). Dankzij de twee ultramoderne productielocaties in Meppel (Nederland) en Fulda (Bio Breadness – Duitsland) kan het bedrijf aan de belangrijkste Europese retail winkelketens en overzeese klanten leveren.

Pandriks heeft een omzet van 150 miljoen euro (2023) en 400 medewerkers. Met deze overname bouwt Bridor voort op de strategie van de LE DUFF Group, die haar succes heeft gebouwd om focus te hebben op “kwaliteit en verwennerij op het bord voor het welzijn van de consument“(Louis LE DUFF, oprichtingsvoorzitter van de LE DUFF Group).

De integratie van PANDRIKS zal de productiecapaciteit van de Groep vergroten en haar productportfolio versterken, met name in de markt van biologische bakkerijproducten. Het zal ook de positie van de Groep in Noordwest-Europa versterken en een getalenteerd team van professionals aan boord brengen die een gemeenschappelijke visie delen om te leren en kennis door te geven.

Philippe Morin – CEO wereldwijd, Bridor: “De overname van Pandriks is in lijn met de strategie van Bridor. Het geeft ons de mogelijkheid om een leidende positie te nemen in belangrijke markten zoals Nederland en Duitsland. Deze overname zal ook onze teams versterken met de zeer ervaren, gekwalificeerde en gemotiveerde mensen van Pandriks. Pandriks zal het doel van Bridor tot leven brengen: “Share the bakery cultures of the world.”

Peter van den Berg – CEO Pandriks: “We zijn enthousiast over de mogelijkheden die voor ons liggen nu we met Bridor aan dit nieuwe hoofdstuk beginnen. Pandriks is de afgelopen jaren sterk gegroeid en wil investeren in verdere uitbreiding om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. Met Le Duff Group als onze nieuwe aandeelhouder geloven we dat het mogelijk is om onze doelen te bereiken met behoud van onze unieke identiteit, filosofie en strategie.”

Laatste nieuws