Just Eat Takeaway kampt met teruglopende orders

Just Eat Takeaway kampte met teruglopende orders en een en dalende brutotransactiewaarde in het eerste kwartaal, zo blijkt uit de vanochtend gepubliceerde voorlopige cijfers. Financiële details zijn nog niet vrijgegeven.

CEO Jitse Groen is niettemin tevreden over de versnelde groei van de brutotransactiewaarde in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en een aanhoudend momentum in Noord-Europa.

Just Eat Takeaway zag het aantal bestellingen in al zijn markten met 6 procent teruglopen tot 214 miljoen. Exclusief Noord-Amerika liepen de bestellingen met 3 procent terug.

De brutotransactiewaarde daalde met 2 procent op jaarbasis tot 6,55 miljard euro. Exclusief Noord-Amerika steeg de brutotransactiewaarde juist met 3 procent.

In het afgelopen kwartaal liep de brutotransactiewaarde van Zuid-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland met 13 procent terug tot 0,5 miljard euro.

Just Eat Takeaway gaat zijn activiteiten in Nieuw-Zeeland in de komende weken stopzetten en wil zich concentreren op sterke en duurzaam winstgevende posities.

De maaltijdbezorger mikt voor 2024 op een groei van de brutotransactiewaarde, exclusief Noord-Amerika, van 2 tot 6 procent.

Meer over


Laatste nieuws