Mosa Meat start pilot-fabriek op Brightlands campus

Mosa Meat heeft met een investeringsronde bij nieuwe en bestaande partners en investeerders ruim 40 miljoen euro opgehaald. Hiermee bereidt Mosa Meat zich voor op het toetreden op de markt voor consumenten.

Bij de investeerders en partners zijn zowel commerciële als publieke partijen. Overheidsgefinancierde partijen zoals LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Limburg, en het Limburgs Energie Fonds (LEF), het regionale fonds dat investeert in projecten en bedrijven die bijdragen aan de reductie van CO2-uitstoot. Ook is er Europees geld mee gemoeid en kwamen er nieuwe partners bij met een achtergrond in de klassieke vleessector. Samen willen zij een diverser en veerkrachtiger voedselsysteem creëren.

Met het opgehaalde geld wil Mosa Meat de productie uitbreiden, kosten omlaag brengen en het product klaarmaken voor de markt. Speciaal daarvoor is er een nieuwe pilot-fabriek geopend op de Brightlands Maastricht Health Campus. Daar start binnenkort de productie van honderdduizenden kweekburgers. Binnen drie jaar wil Mosa Meat de productie verder opschroeven naar miljoenen burgers.

De mogelijkheid om vlees te produceren op deze nieuwe wijze kan van grote betekenis zijn in de strijd tegen klimaatverandering. De steun van investeerders laat zien dat er een groeiende vraag is naar een duurzamere manier van voedsel produceren. De ontwikkelingen bij Mosa Meat kunnen een voorbeeld zijn voor andere bedrijven wereldwijd om de transitie naar een duurzamere voedselvoorziening te versnellen.

Meer over


Laatste nieuws