Cacaoprijzen breken records
bron: FoodPro Network
Cacaoprijzen rijzen de pan uit. De cacaoprijs heeft vrijdag de recordniveaus van deze week aangescherpt en noteerde een prijs van boven de 11.000 dollar per ton. Dit komt neer op een stijging van meer dan 150 procent sinds de start van dit jaar.
Teruglopende voorraden zijn de hoofdoorzaak van deze prijsstijging, die wordt gedreven door slecht weer en plantziektes in belangrijke productiegebieden zoals Ivoorkust en Ghana. Tegelijkertijd blijft de beloning voor lokale boeren achter, waardoor ze niet kunnen investeren in een uitbreiding van de productie om de vraag bij te benen, aldus Bloomberg.
De problemen lijken zich op te stapelen, want de productievoorspellingen van cacao voor Nigeria zijn naar beneden bijgesteld, nu het land zich opmaakt voor enorme overstromingen. Meer dan 90 procent van de cacaoproductie van Nigeria bevindt zich in gebieden die te maken krijgen met overstromingen.
De mondiale productie zal naar verwachting zo'n 374.000 ton achterlopen op de vraag dit seizoen, verwacht de International Cocoa Organization.
Er zijn al cacaohandelaren die helemaal geen bonen meer hebben. Zowel in Ghana en Ivoorkust worden leveringen uitgesteld.
Laatste nieuws
-
26 jul Mosa Meat hield eerste proeverij voor gekweekt rundvlees
-
26 jul Ekoplaza gaat samenwerken met chipsproducent FZ Organic Food
-
26 jul McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
26 jul Download het e-book: Back to the core in food
-
26 jul IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
25 jul Nestlé boekt iets meer omzet
-
25 jul Omzet Unilever stijgt met 4,1 procent
-
25 jul Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
25 jul Oatly verbetert brutomarge
-
25 jul FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan