Turkije wil beschermde status voor döner in Europa
bron: FoodPro Network
Turkije wil dat döner een beschermde status krijgt en heeft bij de Europese Unie een aanvraag ingediend om het te erkennen als gegarandeerde traditionele specialiteit. Mocht de status worden toegekend dan zal de benaming döner alleen kunnen worden gebruikt door producenten die de vereiste bereidingswijze volgen en de juiste ingrediënten gebruiken. Zo moet het vlees bijvoorbeeld gemarineerd zijn in een mengsel van yoghurt, melk, pepers, tomatenpuree, kruiden en zout.
Over waar döner zijn oorsprong heeft lopen de meningen uiteen. Met name Duitsland speelde een rol bij het populair worden van het vlees. Een Turkse gastarbeider zou de döner kebab in 1972 in Berlijn als fastfoodsnack op de markt gebracht hebben, zo zegt de vereniging van Turkse döner-producenten in Europa. Later werd döner in veel meer landen populair. Zo is döner inmiddels ook te verkrijgen in Thailand, Japan en Vietnam.
Laatste nieuws
-
15 mei Delhaize brengt lokale producten onder de aandacht
-
15 mei Kraft Heinz wil Oscar Mayer verkopen
-
15 mei Hoe bereik ik de voedingsindustrie?
-
15 mei Podcast Webinar | Hoe vlieg je een ERP project aan? Het geheim van een succesvolle implementatie
-
15 mei Whitepaper: Kwaliteit als concurrentievoordeel in de voedingsmiddelenindustrie
-
15 mei Plant & Productie Management, een vak apart
-
14 mei CBL wil verplichte NutriScore en 0% btw op groenten en fruit
-
14 mei McCain wil voor 350 miljoen euro investeren in Franse fabrieken
-
14 mei Rabobank breidt duurzaam leningaanbod voor boeren uit
-
14 mei Carrefour betaalt klanten om te koken
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan