Turkije wil beschermde status voor döner in Europa
bron: FoodPro Network
Turkije wil dat döner een beschermde status krijgt en heeft bij de Europese Unie een aanvraag ingediend om het te erkennen als gegarandeerde traditionele specialiteit. Mocht de status worden toegekend dan zal de benaming döner alleen kunnen worden gebruikt door producenten die de vereiste bereidingswijze volgen en de juiste ingrediënten gebruiken. Zo moet het vlees bijvoorbeeld gemarineerd zijn in een mengsel van yoghurt, melk, pepers, tomatenpuree, kruiden en zout.
Over waar döner zijn oorsprong heeft lopen de meningen uiteen. Met name Duitsland speelde een rol bij het populair worden van het vlees. Een Turkse gastarbeider zou de döner kebab in 1972 in Berlijn als fastfoodsnack op de markt gebracht hebben, zo zegt de vereniging van Turkse döner-producenten in Europa. Later werd döner in veel meer landen populair. Zo is döner inmiddels ook te verkrijgen in Thailand, Japan en Vietnam.
Laatste nieuws
-
17 mei PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
17 mei Fonterra overweegt activiteiten in consumentenproducten te verkopen
-
17 mei Voedingsspeciaalzaken verkopen meer producten
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei ING: 'Druk op aanbod grondstoffen tempert productie voedingsindustrie'
-
17 mei GFSI erkende standaarden: enkele voor- en nadelen
-
17 mei Hoe ERP-oplossingen helpen bij het aanpakken van de grootste uitdagingen in de vleesindustrie
-
17 mei Volautomatisch wegen, etiketteren en verpakken (video)
-
16 mei Albert Heijn investeert in de toekomst van de eigen varkensketen en verbetert dierenwelzijn
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan