Plukon Food Group neemt Spaans bedrijf Sambau over

Plukon Food Group en Sambau S.A. maken bekend dat Plukon 100% van de aandelen heeft overgenomen van Sambau, een distributeur en verwerker van kipproducten in Madrid.

Sambau is een familiebedrijf in de pluimveesector, opgericht in 1986. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bedienen van de traditionele Spaanse pluimveemarkt, met als kernactiviteiten het verwerken en distribueren van kip. Sambau heeft 56 werknemers en behaalde in 2023 een omzet van ongeveer EUR 21 miljoen.

Door gebruik te maken van wederzijdse kennis en capaciteit zullen de bedrijven elkaar verder versterken bij het bouwen aan nieuwe groei en mogelijkheden voor de klanten in de regio Madrid. Kees Kraijenoord, CEO Plukon Food Group: “Het combineren van de kennis en ervaring van Sambau met onze eigen activiteiten zal waardevolle synergieën creëren voor onze klanten. We kijken uit naar deze nieuwe samenwerking in Spanje.”

Plukon Food Group is een innovatieve speler in gevogelte, maaltijden en salades, maaltijdcomponenten en alternatieve proteïnen in Europa. Het bedrijf heeft 34 vestigingen in zes landen en behaalde in 2023 met 9.500 medewerkers een omzet van 3,1 miljard euro.

Laatste nieuws