Sterke toename in productie en verkoop van tonijn onder MSC-label
06 mei 2024 07:25
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
Het aanbod van duurzaam geproduceerde tonijn onder het label van de Marine Stewardship Council nam het afgelopen jaar met bijna 10% toe tot 217.300 ton. De verkochte volumes zijn in twee jaar met bijna 60% gestegen. De meeste tonijn met het MSC-label is ingeblikt, maar via het label is er ook afzet in viswinkels, als diepgevroren product of verwerkt in kant-en-klaarmaaltijden.
Eind 2023 vertegenwoordigde MSC-gecertificeerde tonijn ongeveer 33% van de totale mondiale vangst. Inclusief visserijen die samenwerken met de MSC om hun praktijken te verbeteren, maar die niet volledig gecertificeerd zijn, komt dat cijfer op 53%.
Laatste nieuws
-
17 mei PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
17 mei Fonterra overweegt activiteiten in consumentenproducten te verkopen
-
17 mei Voedingsspeciaalzaken verkopen meer producten
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei ING: 'Druk op aanbod grondstoffen tempert productie voedingsindustrie'
-
17 mei GFSI erkende standaarden: enkele voor- en nadelen
-
17 mei Hoe ERP-oplossingen helpen bij het aanpakken van de grootste uitdagingen in de vleesindustrie
-
17 mei Volautomatisch wegen, etiketteren en verpakken (video)
-
16 mei Albert Heijn investeert in de toekomst van de eigen varkensketen en verbetert dierenwelzijn
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan