ACM akkoord met overname smeerkaasproducent ERU

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft toestemming voor de overname van Koninklijke ERU, bekend van Goudkuipje-smeerkaas, door de Belgische kaasproducent St. Paul. Die overname werd in april aangekondigd. Volgens de ACM wordt de concurrentie door de overname niet verstoord.

Het in Woerden gevestigde ERU bestaat dit jaar tweehonderd jaar en maakt verschillende smeerkazen, maar bijvoorbeeld ook plakken cheddar en andere kaassoorten. St. Paul maakt kaas die in allerlei producten wordt verwerkt, zoals in pizza, vlees met kaas en kaassnacks. Het bedrijf komt uit Lokeren in België. Het hoofdkantoor staat in Nederland, in het Zeeuwse Sint Jansteen.

Volgens de bedrijven ontstaat door de overname een marktleider rond een breed scala aan smeltkaasbereidingen en wordt St. Paul de grootste smeltkaasproducent van de Benelux. Financiële details over de deal zijn niet bekend. "We zijn vastbesloten om ons diverse aanbod van hoogwaardige (smelt)kaasproducten verder te ontwikkelen en uit te breiden, en zo te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten, out-of-home en de voedingsmiddelenindustrie", zei topman Dieter Kuijl van St. Paul bij de aankondiging van de overname.

"De gezamenlijke krachten van St. Paul en Koninklijke ERU zullen resulteren in een breed scala aan hoogwaardige (smelt)kaasbereidingen. We zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden om onze merken verder te laten groeien en nieuwe markten te verkennen", aldus topman Maurits Sandberg van ERU.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws