Uitzonderingspositie voor vis in eiwittransitie

bron: FoodPro Network
Mariene eiwitten hebben een uitzonderingspositie ten aanzien van de transitie die het kabinet wil maken van dierlijk naar plantaardig eiwit in de voeding, omdat in Nederland niet iedereen het voedingsadvies voor vette vis haalt. Ook heeft de consumptie van vis, schelpdieren en andere mariene eiwitten in Nederland nauwelijks invloed heeft op de import van soja van buiten de Europese Unie. Dat schrijft minister Adema van LNV aan de Tweede Kamer.
Het Voedingscentrum adviseert op basis van de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad, om één keer per week vette vis te eten. Gemiddeld haalt momenteel slechts 60% van de Nederlanders dit advies, aldus de minister. De uitzonderingspositie van mariene eiwitten betekent voor Adema dat de verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten met name gerealiseerd moet worden door gemiddeld minder vlees te gaan eten, met name minder rood en bewerkt vlees.
Bron: ANP
Laatste nieuws
-
23 mei Elite schaalt de productie van snacks op
-
23 mei Mastermedia en Spizarnia willen delen van hun activiteiten samenvoegen
-
23 mei Danone wil het aantal wereldwijde partnerschappen verdubbelen
-
23 mei Sawari Fresh levert biologische gember van Nederlandse bodem
-
23 mei TraceGains accelerates European expansion with six new appointments to meet demand
-
22 mei Jumbo niet verplicht weer alle Heineken-bier in te kopen
-
22 mei Walmart schrapt 1.500 banen
-
22 mei Groei boodschappenbezorging vlakt verder af
-
22 mei Biologische landbouw opnieuw gegroeid
-
22 mei Frites Atelier wil Europa veroveren via franchising
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan