Veel fluctuaties in prijzen van koffie en cacao
bron: FoodPro Network
Op de grondstoffenbeurs in New York zijn er veel prijsverschillen in de noteringen voor koffie en cacao. De prijs van arabicabonen steeg maandag 12 augustus met 7% na berichten over milde vorst in delen van Brazilië. Vrijdag 9 augustus ging de prijs voor cacao in een dag met 11% omhoog, als reactie op berichten over droogte in de belangrijkste productielanden Ivoorkust en Ghana. Maandag 12 augustus ging de prijs weer 4% omlaag. Dat meldt het FD.
Cacao is inmiddels bijna tweeënhalf keer zo duur als een jaar geleden, arabica is 65% duurder. De sterke schommelingen in de prijzen voor cacao en koffie worden aangewakkerd door de lage voorraden wereldwijd en de grote belangstelling van hedgefondsen en andere partijen die profiteren van prijsbewegingen.
Laatste nieuws
-
10 sep ME-AT the alternative: Duitse traditionele producten veganistisch gemaakt
-
10 sep 5 Trends voor digitalisering in food
-
10 sep Nespresso lanceert koffieassortiment met composteerbare capsules
-
10 sep PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
10 sep Mercadona bereikt doel van 50 winkels in Portugal
-
10 sep Starbucks opent elke drie dagen nieuwe vestiging in India
-
10 sep De toegevoegde waarde van Aptean Food & Beverage ERP bij Tony’s Chocolonely
-
09 sep Deens onderzoek gericht op plantaardige alternatieven voor ei-ingrediënten
-
09 sep Hoe ziet de voedingsindustrie eruit in Spanje?
-
09 sep Intrafood:24: Ingrediënten & inspiratie voor innovatie in de voedingsindustrie 25 & 26 september
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan