Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas

bron: FoodPro Network
Fonterra gaat ongeveer 84 miljoen euro investeren in een nieuwe koelcel voor de locatie in Whareroa in de regio Taranaki. Deze aankondiging van het Nieuw-Zeelandse bedrijf volgt op het nieuws over de bouw van een nieuwe fabriek voor zuiveleiwitten op de Studholme-locatie van de coöperatie en een nieuwe fabriek voor lang houdbare roomproducten in Edendale op het Zuidereiland.
De opslag in Whareroa kent een totale oppervlakte van 19.000 m2 en krijgt straks de capaciteit voor ongeveer 26.000 ton kaas. Met de bouw van de nieuwe koelcel wordt de capaciteit van de locatie met ongeveer 5.000 ton uitgebreid. Via de locatie in Whareroa verwerkt de zuivelcoöperatie tot 12,5 miljoen liter melk per dag. De vestiging levert 30% van de kaas van Fonterra. Ook worden er boter, caseïne en melkpoeders geproduceerd.
Laatste nieuws
-
26 mrt Dekamarkt en Plus stoppen met laagste prijsbeloftes
-
26 mrt 6 tips voor het vertalen van etiketten
-
26 mrt Voedingsindustrie krijgt mogelijkheden voor kortere opleidingstrajecten medewerkers
-
26 mrt Hoe planningssoftware voor voedselproductie zorgt voor consistent succes op 3 fronten
-
26 mrt Supply Chain Management: eerst het gezamenlijke doel, het collectieve gevoel en dán de tool
-
25 mrt Voedselverspilling bij meetings en lunches
-
25 mrt Vandemoortele neemt de Europese margarine- en spreadsdivisie van Bunge over
-
25 mrt DSM-Firmenich, Nutricia en FrieslandCampina vroegen veel octrooien aan
-
25 mrt Boon verlaagt consumentenprijzen structureel met 30%
-
25 mrt Spadel investeert in Something & Nothing
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan