Extra controles bij verkoop van rauwe melk en rauwe room vanaf 2025

28 okt 2024 12:57
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
Het Warenwetbesluit Bereiding en behandeling van levensmiddelen wordt per 1 januari 2025 gewijzigd in verband met het wijzigen van microbiologische eisen aan eet- en drinkwaren. Het Warenwetbesluit hygiëne van levensmiddelen wordt gewijzigd in verband met gewijzigde voorschriften voor rauwe melk en rauwe room bestemd voor rechtstreekse menselijke consumptie. Dat meldt Nieuwe Oogst.
Veehouders die rauwe melk of rauwe room aan de consument willen verkopen, moeten vanaf begin volgend jaar maandelijks microbiologisch onderzoek laten verrichten op salmonella, campylobacter en Shiga-toxine producerende E. coli. Voor houders van melkkoeien is dat geen nieuwe eis, wel is de onderzoekfrequentie straks expliciet in de wet vastgelegd.
Laatste nieuws
-
16 jul Bevoorrading Jumbo's gaat door ondanks staking uitzendkrachten
-
16 jul Farm Frites bouwt een nieuwe fabriek in Australië
-
16 jul Wat kan AI betekenen voor de voedingsindustrie?
-
16 jul Verbeterde voedingskwaliteit dankzij optimale temperatuurbeheersing
-
16 jul Plantaardig alternatief voor kaas via fermentatie van erwteneiwit
-
16 jul Voorkom one-size-fits-all aanpak in de supply chain
-
15 jul Voedings- en drankenindustrie blijft investeren in verduurzaming
-
15 jul FrieslandCampina zou divisie van Fonterra willen
-
15 jul Carrefour schrapt banen op hoofdkantoor in Italië
-
15 jul TOP: 'Plantaardig alternatief voor braadworst is duurzamer en gezonder'
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan