Whitepaper: Duurzaam waterbeleid in de voedingsindustrie

22 okt 2025 06:03
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
Duurzaam waterbeleid in de voedingsindustrie is van cruciaal belang voor het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van het milieu-impact van deze sector. Water is een kostbare grondstof die intensief wordt gebruikt in alle stadia van de voedselproductie, van landbouw en veeteelt tot verwerking en schoonmaak. Door verstandig om te gaan met water en te streven naar duurzaam waterbeleid, kunnen voedingsbedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen en tegelijkertijd hun bedrijfsprestaties verbeteren.
Deze whitepaper biedt bedrijven binnen de voedingsindustrie inzicht in de best practices op het gebied van duurzaam waterbeheer.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Belang van water door de volledige keten van de voedselproductie heen
- Invloed van waterkwaliteit op productieprocessen
- Water in relatie tot bodem beheer
- Aandachtspunten bij beheer van het leidingnetwerk
- Stappenplan voor Legionella-beheersing
- Drinkwaterkwaliteit
Bron: Normec Foodcare - partner FoodPro Network
Laatste nieuws
-
23 okt Novel food voor Deens gefermenteerd koolzaadproduct
-
23 okt Foodmerken zien brood in mukbang
-
22 okt Vleesconsumptie daalt iets
-
22 okt Matr Foods trekt 20 miljoen euro extra kapitaal aan
-
22 okt Westfalia Fruit geeft samenwerking met AgroSustain een vervolg
-
22 okt Colruyt Group oogst 75 ton Belgische mosselen
-
22 okt Voedingsindustrie groeit flink in 2025
-
22 okt Whitepaper: Duurzaam waterbeleid in de voedingsindustrie
-
22 okt De kracht van kort cyclische aansturing van de productie
-
21 okt AH en Jumbo gaan rechtstreeks verkopen via social media
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan