Duurdere chocolade leidt tot hogere voedselprijzen in Verenigd Koninkrijk

16 okt 2025 06:09
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
De chocoladeprijzen in het Verenigd Koninkrijk zijn in mei met bijna 18 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Het is de grootste stijging sinds 2016 en dat heeft invloed op de voedselprijzen in het land.
In mei daalde de inflatie in het VK licht tot 3,4 procent. De voedselprijzen stegen met 4,4 procent. Dat is de sterkste stijging in meer dan een jaar. Dat kwam door de hoge prijzen van suiker, jam en vooral chocolade.
De belangrijkste oorzaak dat de prijs van chocolade zo hard stijgt is dat de cacao-oogst slecht was. De hoge chocoladeprijs is een van de oorzaken dat de voedselprijzen in het VK blijven stijgen.
Veel landen hebben last van de hoge cacaoprijs. Met name in Europa worden flink minder cacaobonen vermalen doordat fabrikanten te maken hebben met recordprijzen voor cacaobonen.
Laatste nieuws
-
16 okt McDonald’s streeft naar 50.000 vestigingen
-
16 okt Duurdere chocolade leidt tot hogere voedselprijzen in Verenigd Koninkrijk
-
16 okt Wat kan AI betekenen voor de voedingsindustrie?
-
16 okt TOP: 'Plantaardig alternatief voor braadworst is duurzamer en gezonder'
-
16 okt Hoe een ERP voor voedselproductie de 6 belangrijkste stappen in de productie van producten vergemakkelijkt
-
15 okt Investeerder neemt meerderheidsbelang in Foodmaker
-
15 okt Tesco laat merken zelf advertenties maken met AI
-
15 okt Boodschappen in Verenigd Koninkrijk 5 procent duurder
-
15 okt Essentiële planningtools voor digitalisering in de levensmiddelenindustrie
-
15 okt Help risico's te beperken, geld te besparen en omzet te verhogen met ERP-software voor voedsel en dranken
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan