Duurdere chocolade leidt tot hogere voedselprijzen in VK

19 jun 2025 07:55
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
De chocoladeprijzen in het Verenigd Koninkrijk zijn in mei met bijna 18 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Het is de grootste stijging sinds 2016 en dat heeft invloed op de voedselprijzen in het land.
In mei daalde de inflatie in het VK licht tot 3,4 procent. De voedselprijzen stegen met 4,4 procent. Dat is de sterkste stijging in meer dan een jaar. Dat kwam door de hoge prijzen van suiker, jam en vooral chocolade.
De belangrijkste oorzaak dat de prijs van chocolade zo hard stijgt is dat de cacao-oogst slecht was. De hoge chocoladeprijs is een van de oorzaken dat de voedselprijzen in het VK blijven stijgen.
Veel landen hebben last van de hoge cacaoprijs. Met name in Europa worden flink minder cacaobonen vermalen doordat fabrikanten te maken hebben met recordprijzen voor cacaobonen.
Laatste nieuws
-
11 jul Ferrero bevestigt overname Kellogg
-
11 jul Nederlander Jochanan Senf wordt topman bij Ben & Jerry's
-
11 jul 6 tips voor het vertalen van etiketten
-
11 jul Slimme winkelwagens met kassafunctie in de VS (video)
-
11 jul Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
-
10 jul FrieslandCampina breidt distributieafspraken met IMCD uit
-
10 jul Ferrero wil Kellogg overnemen
-
10 jul Carrefour opent automatische winkels in Frankrijk
-
10 jul Van Milaan tot New York: zo bewaakt Campari zijn kenmerkende smaak
-
10 jul Hoe planningssoftware voor voedselproductie zorgt voor consistent succes op 3 fronten
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan