Duurdere chocolade leidt tot hogere voedselprijzen in VK

19 jun 2025 07:55
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
De chocoladeprijzen in het Verenigd Koninkrijk zijn in mei met bijna 18 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Het is de grootste stijging sinds 2016 en dat heeft invloed op de voedselprijzen in het land.
In mei daalde de inflatie in het VK licht tot 3,4 procent. De voedselprijzen stegen met 4,4 procent. Dat is de sterkste stijging in meer dan een jaar. Dat kwam door de hoge prijzen van suiker, jam en vooral chocolade.
De belangrijkste oorzaak dat de prijs van chocolade zo hard stijgt is dat de cacao-oogst slecht was. De hoge chocoladeprijs is een van de oorzaken dat de voedselprijzen in het VK blijven stijgen.
Veel landen hebben last van de hoge cacaoprijs. Met name in Europa worden flink minder cacaobonen vermalen doordat fabrikanten te maken hebben met recordprijzen voor cacaobonen.
Laatste nieuws
-
19 jun Bestuur Arla en DMK stemmen in met fusie
-
19 jun Unilever overweegt Brits snacksmerk te verkopen
-
19 jun Europese Commissie kijkt naar marktmacht chocoladefabrikant Mars volgens Reuters
-
19 jun Duurdere chocolade leidt tot hogere voedselprijzen in VK
-
19 jun Fonterra wil in Studholme hoogwaardige eiwitten gaan produceren
-
19 jun Nestlé wil sneller groeien via reclame en marketing
-
19 jun Duurzaamheid van koffiecapsules meetbaar gemaakt
-
19 jun Ben je als foodbedrijf klaar voor de digitale transformatie?
-
18 jun Unilever draagt ter Kulve voor om topman te worden van ijsdivisie
-
18 jun Danone lanceert Skyr op Nederlandse markt
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan