Brood en banket duurder in eerste helft dit jaar
bron: FoodPro Network
Brood en andere bakkerijproducten zijn in de eerste zes maanden van dit jaar in prijs gestegen. De prijsstijging van brood bleef onder de gemiddelde prijsstijging, de prijsontwikkeling van banket daarentegen was duidelijk hoger. Dat meldt Bakkers in Bedrijf.
In de eerste helft van dit jaar steeg de prijs van brood licht (+0,6 procent). Banket werd in het eerste halfjaar wel flink duurder. Gemiddeld werd banket in deze periode 4,4 procent duurder. De beperkte toename in prijs van brood werd veroorzaakt door de flinke prijsdaling van meel in die periode. De afzetprijzen van de meelindustrie gingen in de eerste helft van dit jaar gemiddeld met 3,6 procent omlaag. Door prijsstijgingen van suiker, zoetwaren en met name chocolade in de eerste helft van dit jaar stegen de banketprijzen flink.
Laatste nieuws
-
07 nov Consumenten geven minder uit aan voeding
-
07 nov Arla investeert 59,4 miljoen in extra productiecapaciteit voor roomkaas
-
07 nov Aptean Food & Beverage ERP versterkt de AGF-industrie
-
07 nov Waardevolle voedingsingrediënten uit koffieprut
-
06 nov Tony's Chocolonely eigenaar nieuwe aandeelhouder Fish Tales
-
06 nov Handboek Nieuwe voedingsmiddelen
-
06 nov Barry Callebaut verwacht lagere verkoop door hoge cacaoprijzen
-
06 nov Acties en prijsverlagingen helpen McDonald's aan omzetgroei
-
06 nov Jumbo roept glutenvrije spaghetti terug
-
06 nov Colruyt wil met Okay City naar 100 stadswinkels
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan