De voordelen van MAP technologie in de voedingsindustrie
04 dec 2025 06:07
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
Verpakking onder beschermende atmosfeer (ook wel “Modified Atmosphere Packaging” genoemd) heeft als doel de houdbaarheid van een levensmiddel te verlengen en de kwaliteit te behouden. Dit gebeurt door in te spelen op chemische, fysische of enzymatische processen. Hiermee kan de voedingsmiddelenindustrie voldoen aan de verwachtingen van de consument:
- Verse producten langer bewaren
- Aantrekkelijke producten (kleurbehoud)
- Vermindering van chemische additieven (conserveringsmiddelen)
- Bewaren van kwaliteit (smaak en textuur)
Naast het gas en/of gasmengsel zijn bij gasverpakken ook de verpakkingsmachine, verpakkingsmaterialen, hygiëne, temperatuur en type product bepalend voor het uiteindelijke resultaat.
Bron: Air Liquide - partner FoodPro Network
Laatste nieuws
-
05 dec Nxtfood trekt nog eens 49 miljoen euro van investeerders aan
-
05 dec ABN AMRO: Volumegroei in voedingsindustrie bedraagt in 2025 meer dan 1%
-
05 dec Duurzaamheid van koffiecapsules meetbaar gemaakt
-
05 dec AI en digitalisering als drijvende kracht in de voedselindustrie
-
04 dec Voedingsindustrie groeit flink in 2025
-
04 dec COV wordt VleesNL
-
04 dec De voordelen van MAP technologie in de voedingsindustrie
-
04 dec Digitaal innoveren voor een groenere, duurzame toekomst in de voedings- en drankensector
-
04 dec Succesvol Supply Chain Management begint bij de klant
-
03 dec Magnum denkt dat totale ijsmarkt groeit naar 90 miljard
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan