Nestlé bouwt grootste biogasfabriek van Zwitserland

VEVEY - Het Zwitserse Nestlé en Group E Greenwatt bouwen samen de grootste biogasfaciliteit van Zwitserland. Hiermee helpt de Zwitserse voedingsmiddelengigant niet alleen de boeren maar dringt het ook zijn koolstofdioxide-uitstoot terug.

De productielocatie zet mest om in biogas die Nestlé gebruikt voor zijn bottelingsactiviteiten in de nabijgelegen fabriek van Henniez dat mineraalwater bottelt. Zodoende neemt de uitstoot van CO2 met 30% af. Het bouwen van de biogasfabriek stelt boeren in staat om op een milieuvriendelijke manier van hun mestoverschot af te komen.

Projectpartners Nestlé en Group E Greenwatt bouwden een netwerk op van lokale boeren die in ruil voor hun mest een hoge kwaliteit milieuvriendelijke kunstmest terug krijgen. Dit is een restproduct dat overblijft na fermentatie in de biogasfabriek. De boeren gebruiken dit product voor hun gewassen en zijn zo minder geld kwijt aan het kopen van kunstmest.

Nestlé benadrukt dat het project duurzame landbouw bevordert en er voor zorgt dat waardevolle ingrediënten die anders verloren zouden gaan worden hergebruikt. 

Bovendien zorgt de hoge kwaliteit kunstmest afkomstig van de biogasfaciliteit voor minder ammoniakuitstoot.





Laatste nieuws