Zo verlengt u de houdbaarheid van broodproducten!

BORNE - Broodproducten kunnen uitstekend worden verpakt onder beschermende atmosfeer (MAP).Deze technologie wordt dan ook op grote schaal gebruikt voor producten zoals, tortilla’s, wraps, baguettes, bagels, pita’s, naan brood, bake-off producten en andere soorten brood.

Bederf bij broodproducten wordt voornamelijk veroorzaakt door schimmels die zuurstof nodig hebben om te groeien.Dus het uitsluiten van zuurstof en gebruik maken van een hoog percentage kooldioxide (tot 100%) is een zeer effectieve manier om de houdbaarheid van deze broodproducten aanzienlijk te verlengen.

Detecteer lekker verpakking met MOCON Dansensor

Een groot voordeel van het gebruik van een zeer hoge CO2 concentratie is dat dit het relatief eenvoudig maakt om de verpakking te testen op lekkages. Lekdetectiesystemen, zoals de LeakPointer II, LeakMatic II en LeakProtego, die gebruik maken van kooldioxide als traceergas zijn goed doorontwikkeld en kunnen zo geconfigureerd worden dat ze volautomatisch in te zetten zijn in het verpakkingsproces. 

Bovendien is de betrouwbaarheid van de verpakkingsmaterialen is zeer belangrijk voor broodproducten, omdat elk lek ervoor kan zorgen dat zuurstof binnendringt wat een snelle groei van schimmels kan veroorzaken en er eveneens voor zorgt dat het product uitdroogt en muf wordt.

Verleng de houdbaarheid tot wel 6 maanden met de juiste gassamenstelling

Het verpakken van voorgebakken brood onder een atmosfeer uitsluitend bestaand uit kooldioxide verlengt de houdbaarheid van ongeveer 5 naar 20 dagen, indien bewaard bij kamertemperatuur.

Wordt er gebruik gemaakt van een juiste gassamenstelling en de juiste verpakkingsmaterialen, dan kan de houdbaarheid van sommige producten zelfs verlengd worden tot wel 6 maanden. Door broodproducten op deze manier te verpakken is het niet nodig om de producten in te vriezen, zodat het eenvoudiger en goedkoper wordt om de producten op te slaan, te vervoeren en te distribueren.

Ook andere bakkerijproducten lenen zich uitstekend om te worden verpakt onder beschermende atmosfeer, hoewel er rekening dient te worden gehouden met de specifieke omstandigheden.

Voor producten waarbij gebruik gemaakt wordt van glazuur bijvoorbeeld, kan een te hoog percentage kooldioxide het uiterlijk doen verslechteren.

In dergelijke gevallen kan het toevoegen van stikstof aan het gasmengel de oplossing zijn.

www.gullimex.com/nl-nl

T. 074 265 77 88





Laatste nieuws