Listeria-uitbraak kost vrijwel zeker veel banen bij Offerman

AALSMEER - De werknemers van Offerman moeten snel zicht krijgen op een goed sociaal vangnet nu de vestiging in Aalsmeer vrijwel zeker grotendeels gaat sluiten, aldus CNV Vakmensen.

Bij de vestiging van Offerman in Aalsmeer werken ruim 100 mensen, waarvan de helft uitzendkrachten. Tijdens een bijeenkomst hebben ze onlangs te horen gekregen dat het zo goed als zeker is dat de vestiging in Aalsmeer grotendeels gaat sluiten na de besmetting met Listeria. Een van de twee productielocaties lijkt in ieder geval definitief ongeschikt om de productie voort te zetten.

De meeste productielijnen zijn inmiddels al verhuisd naar andere locaties. In de afgelopen weken hebben de medewerkers van Offerman doorgewerkt op locaties in Wijchen en Ridderkerk. Offerman regelde het vervoer voor zijn personeel.

Op 11 november start CNV Vakmensen met de onderhandelingen over een sociaal plan. De bonden willen goede afspraken voor werknemers die straks mogelijk hun baan verliezen. Hierin willen zij ook een passende regeling voor degenen die misschien op een andere locatie aan de slag kunnen.

 

Zie ook: Jumbo roept 130 vleeswaren terug vanwege mogelijke listeriabesmetting





Laatste nieuws