Toezichthouder akkoord met fusie tussen Ekoplaza en Marqt

AMSTERDAM - De aangekondigde fusie tussen Ekoplaza eigenaar DoBriDos en Marqt mag doorgaan, aldus Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Volgens de toezichthouder zijn er geen bezwaren omdat er voldoende concurrentie overblijft wanneer de twee biologische supermarktketens fuseren.

Marqt werd in 2008 opgericht en richt zich op biologische producten in het duurdere segment. Het bedrijf heeft sinds de oprichting nog geen winst gemaakt.

Eind juni stapte de volledige raad van commissarissen van Marqt op. Reden daarvoor zou een herstructurering en strategieverandering zijn geweest. 

Marqt zelf wordt overgenomen door Udea, het moederbedrijf van Ekoplaza. Eerder ging een meerderheid van de aandeelhouders al akkoord met de overname en eind oktober oordeelde ook de rechtbank in Amsterdam dat ook de oprichters van Marqt de aandelen moeten verkopen.

Quirijn Bolle, de oprichter van Marqt die ongeveer 30% van de Marqt-aandelen bezit, vocht de overname eerder aan omdat hij de supermarkt zelf wilde kopen met steun van een nog onbekende externe partij.

 

Zie ook: Marqt-oprichters moeten aandelen van rechtbank verkopen





Laatste nieuws