Hof van beroep keurt overname Metro-winkels door Sligro goed

ANTWERPEN - Sligro Food Group heeft van de rechter toestemming ontvangen om in België 9 Metro-vestigingen over te nemen. Concurrent Horeca Totaal had beroep aangetekend tegen de overname van de Metro-winkels in Luik en Middelkerke omdat de Sligro voor de foodservice daar mogelijk een te sterke machtsmonopolie zou verkrijgen. Dat beroep is ook afgewezen door het Antwerpse hof van beroep.

Eind vorig jaar bepaalde de Antwerpse ondernemingsrechtbank al dat Sligro Food Group de 9 Metro-winkels mocht overnemen. Horeca Totaal was zelf ook geïnteresseerd in de Metro-vestiging in Luik en zou graag personeel overnemen van de vestiging in Middelkerke. Horeca Totaal tekende beroep aan tegen de uitspraak van de ondernemingsrechtbank. Het Antwerpse hof van beroep zich verklaarde het beroep ‘ontvankelijk maar ongegrond’. Horeca Totaal kan nog in cassatie gaan tegen de uitspraak.

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft inmiddels ook officieel toestemming gegeven voor de overname. Dat laatste werd ook verwacht, aangezien aan Sligro Food Group in februari een 'ontheffing' werd verleend. Het bedrijf mocht de activiteiten gericht op de overname al voortzetten in afwachting van de uitspraak ven het hof en en een definitief besluit.





Laatste nieuws