Cloetta wil nieuwe fabriek in Roosendaal volledig op elektriciteit laten draaien

Cloetta wil de fabriek  in Roosendaal volledig op elektriciteit laten draaien. De snoepproducent maakte dat vorige week bekend. Aanvankelijk was het doel om in fases af te stappen van het gebruik van aardgas. Cloetta heeft richting het gemeentebestuur aangegeven bereid te zijn om de plannen aan te passen vanwege de zorgen van omwonenden over de emissie van stikstofoxiden door het bedrijf. Dat meldt PZC.

Het bedrijf wil de stikstofemissierechten van de huidige fabriek in Roosendaal overhevelen naar de locatie waar de nieuwe fabriek is gepland. Omwonenden plaatsten vraagtekens bij die constructie. Ook de aanpassing in het plan neemt de zorgen bij omwonenden niet weg. Ze vragen zich af of de capaciteit van het elektriciteitsnet berekend is op een volledig geëlektrificeerde fabriek.

Cloetta erkent dat de druk op het elektriciteitsnet een ‘breed gedragen zorg’ is maar dat daarvoor naar oplossingen wordt gezocht. Het besluit om te elektrificeren is volgens een woordvoerder ingegeven door 'de technologische mogelijkheid die zich aandient’ en ‘de bijdrage die dit levert aan de maatschappelijke uitdaging aangaande vermindering van de stikstof- en CO2-emissie'.

Meer over


Laatste nieuws