Nestlé wil in Servië vleesvervangers produceren
bron: FoodPro Network
SURCIN - Nestlé heeft plannen om in Surcin aan de rand van Belgrado een fabriek te bouwen voor de productie van vleesvervangers. Deze fabriek zal plantaardige alternatieven voor vlees gaan produceren. De producten zijn gebaseerd op soja, gluten, koolzaadolie, gistextracten, bloem, azijn en water, met een toevoeging van smaakstoffen.
De Zwitserse producent is al aanwezig in Surcin. Momenteel wordt er een bestaand distributiecentrum van Nestlé grondig gerenoveerd. De uitbreiding van de productiecapaciteit zal er de komende jaren worden voortgezet. Voor de productie van vleesvervangers wordt onder andere geïnvesteerd in extrusietechnieken, snijden, vormen, paneren, het bakken van halffabrikaten, invriezen en verpakken.
Foto: Nestlé, plantaardige cheeseburger
Laatste nieuws
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
26 apr Torenhoge verwachtingen voor verticale landbouw
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan