Nederlandse consument betaalt binnen Europa relatief hoge prijs voor vlees
bron: FoodPro Network
AMSTERDAM - Wanneer de consumentenprijsniveaus in de landen worden vergeleken met de gemiddelde prijsindex van 100 in de Europese Unie, blijkt dat in 2019 de vleesprijs het hoogst was in Oostenrijk. Daar lag de index op 145. In Nederland was de prijsindex voor vlees 127. Na Oostenrijk lag de index alleen in Luxemburg en Frankrijk hoger dan in Nederland, aldus cijfers van statistiekbureau Eurostat.
De laagste prijsniveaus voor vlees lagen in Polen en Roemenië met een prijsindexcijfer van 63.
De categorieën vlees waarop de statistieken van Eurostat betrekking hebben, omvatten rund- en kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees, schapenvlees en geitenvlees, pluimveevlees, ander vlees en eetbaar slachtafval, delicatessen en andere vleesbereidingen.
Bron: Eurostat
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan