Tesco noteert omzetstijging ondanks versoepelingen

LONDEN - Tesco noteerde in het afgelopen kwartaal een hogere omzet dan tijdens de piek van de eerste coronalockdown. Tesco breidt daarnaast zijn test met het razendsnel bezorgen van boodschappen onder de naam Whoosh flink uit.

De omzet van de Britse marktleider in het kwartaal dat eindigde op 29 mei steeg met 0,5% naar circa 10 miljard pond. Ten opzichte van 2019, nog voor corona, bedraagt de omzetstijging 9,3%.

De online activiteiten van Tesco spelen een belangrijke rol achter de groei. Tesco bezorgde wekelijks gemiddeld 1,3 miljoen bestellingen. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van twee jaar geleden.

De omzetstijging is opmerkelijk omdat het Verenigd Koninkrijk de afgelopen maanden onder invloed van een succesvolle vaccinatiecampagne zijn lockdown maatregelen aan het opheffen was. Topman Ken Murphy zegt in een toelichting op de cijfers wel te verwachten dat de groei onder invloed van versoepelingen zal afzwakken.

Tesco begon vorige maand in Wolverhampton met de nieuwe snelle bezorgdienst Whoosh. Dit wordt nu uitgebreid naar elf nieuwe locaties.





Laatste nieuws