Jumbo en HEMA gaan samen nieuwe voedingsconcepten testen

VEGHEL - CEO Saskia Egas Reparaz van Hema presenteert vandaag de nieuwe strategie van het bedrijf. Een van de kernpunten van deze strategie is het uitbouwen van de strategische samenwerking met Jumbo. Naast de Hema-schappen in de Jumbo winkels in Nederland en België worden op korte termijn de eerste pilots gestart waarin binnen Hema samen met Jumbo nieuwe voedingsconcepten getest worden.

CEO Saskia Egas Reparaz: “In onze missie om het alledaagse leven beter te maken en de wereld een beetje mooier, richt HEMA zich op goede spullen die langer mee gaan en zo helpen wij samen met onze klanten de CO2 voetprint te verkleinen. We nemen daarmee steeds meer afstand van de wegwerpmaatschappij. Wij blijven kiezen voor producten die herkenbaar zijn door hun typisch Nederlandse design, die duurzaam zijn geproduceerd en die betaalbaar zijn voor iedereen. Kortom HEMA gaat weer doen waar het altijd al goed in was, op een manier die past bij de huidige tijdsgeest.

Dankzij de nieuwe aandeelhouders is HEMA weer financieel gezond. Nu gaan we werken aan de toekomst. En daar beginnen we onmiddellijk mee! HEMA wordt echt weer HEMA, al in de komende weken gaat iedereen dat merken. Met de feestdagen voor de deur gaan we onze klanten weer het vertrouwde HEMA-gevoel teruggeven, met oog voor traditie én vernieuwing.”

In totaal telt Hema momenteel 750 winkels en 19.000 werknemers. De keten werkt inmiddels al een tijdje samen met Jumbo. HEMA werd begin dit jaar overgenomen door Mississippi Ventures en investeerder Parcom. Mississippi Ventures is een investeringsmaatschappij van de familie Van Eerd, die ook eigenaar is van de Jumbo.

 

Bron: HEMA





Laatste nieuws